Servicii


 

Evaluarea avortului recurent

Evaluarea avortului recurent (sau repetat) este un proces medical complex prin care se investighează cauzele posibile ale avorturilor spontane recurente la o femeie, adică pierderea consecutivă a mai multor sarcini înainte de a ajunge la termen. Această evaluare implică o serie de teste și analize pentru a identifica factorii subiacenți care pot contribui la aceste pierderi repetate.

Pașii cheie în evaluarea avortului recurent includ:

  1. Istoric detaliat: Medicul va discuta cu femeia despre istoricul său medical, inclusiv istoricul sarcinilor anterioare, durata acestora, circumstanțele avorturilor și orice intervenții medicale anterioare.
  2. Analize de sânge și hormoni: Se pot efectua teste pentru a evalua nivelurile hormonilor, inclusiv hormonii tiroidieni și hormonii care susțin sarcina.
  3. Testarea genetica: Se pot efectua teste genetice pentru a evalua dacă există anomalii genetice sau cromozomiale care pot contribui la avorturile recurente.
  4. Examinări anatomice: Medicul poate efectua ecografii și alte imagistici pentru a verifica dacă există anomaliile uterine sau ale cavității uterine care pot afecta viabilitatea sarcinii.
  5. Evaluarea trompelor uterine: Se pot efectua teste, cum ar fi histerosalpingografia sau histeroscopia, pentru a verifica dacă trompele uterine sunt permeabile și dacă există eventuale blocări.
  6. Examinarea endometrului: Biopsia endometrială poate fi utilizată pentru a evalua sănătatea mucoasei uterine și pentru a verifica dacă există probleme de implantare.
  7. Testarea pentru infecții: Infecțiile cu transmitere sexuală sau alte infecții pot contribui la avorturile recurente, astfel că se pot efectua teste relevante.
  8. Evaluarea imunologică: Unele afecțiuni autoimune sau imunologice pot juca un rol în avorturile recurente, astfel că se pot efectua teste pentru a evalua răspunsul imun al organismului.
  9. Factori de coagulare: Testele pentru coagularea sângelui pot ajuta la identificarea eventualelor probleme de coagulare care pot contribui la avorturi.

Evaluarea avortului recurent are ca scop identificarea cauzelor subiacente și, pe baza acestor constatări, medicul poate recomanda tratamente personalizate pentru a crește șansele de a menține o sarcină sănătoasă. Este important să se colaboreze cu un medic specializat în fertilitate și să se efectueze evaluările necesare pentru a determina ce poate cauza avorturile recurente.